Vi lämnar Jopik

 

Jopikgården, Hindersön

Brändö Skärgårdsturism AB |
info@jopik.se

2019-01-02

Arrendeavtal för Jopikgården, Hindersön sägs upp.

Sedan två år tillbaka har Brändö Skärgårdsturism bedrivit verksamhet på Jopikgården, Hindersön. Både två vintersäsonger och två sommarsäsonger.

Vi har sett både möjligheter och utmaningar under resans gång. En stor utmaning är att bedriva denna fina verksamhet som komplement till annat företagande. Jopikgården och all verksamhet i skärgården kräver att du går ”all in” och dedikerar dig fullt ut till verksamheten. Gärna genom att bo på ön och framför allt inte räkna eller avlöna alla arbetstimmar du lägger ner.

Vi har under hösten vridit och vänt på verksamheten, analyserat och framförallt räknat på hur verksamheten skulle kunna drivas på ett bättre sätt och med bättre resultat. Det vi ledsamt nog kommit fram till är att vi inte kommer att kunna göra så mycket mer under rådande förutsättningar. Därför har vi tvingats komma till beslutet att inleda förhandlingar om uppsägning av kontraktet. Vi har också nu nått en överenskommelse om uppsägning då vi inte ser några andra alternativ.

En eloge måste ges till våra föregångare Lotta och Bror-Einar som på ett fantastiskt sätt sett till att driva Jopikgården i 18 år före oss.

VI vill tacka för förtroendet vi fått och beklagar att vi inte kunde driva verksamheten vidare.

Brändö Skärgårdsturism AB

 

”Jag vill börja med att tacka tusenfalt för allt stöd ni givit oss i vårt försök att driva verksamheten här. Då ni är väldigt många som hjälpt oss vill jag inte nämna några namn med risk att missa någon, men tusen tack, det har betytt otroligt mycket ❤️

Tråkigt nog kan vi inte fortsätta på grund av presenterade anledningar i vårt pressmeddelande.
Ni som känner mig och mina samarbetspartners vet att vi alla brinner för skärgården och dess utveckling, jag för Hindersön i synnerhet, vi har gjort vad vi kunnat med detta men är tvungna att ta detta tunga beslut. Nu hoppas vi givetvis att gården på något sätt kan återupptas som utflyktsmål med verksamhet efter vårt avträde, men det måste framtiden få utvisa”

Tack än en gång

Daniel Sundström