Nu på Onsdag 4/7: lunch mellan 12:00 – 15:00. Från 18:00 bjuder vi BEOs grillbuffè och kaffebuffè för 250:- till ljuva toner av från Tyskland hemkomne stjärnan Stefan Johansson

Båt ut: 09:45 Södra hamn ( Symfoni ).

Båtturerna finner ni här: https://www.lulea.se/uppleva–gora/skargard/skargardstrafik.html

“När en människa har växt upp “on the road” är det inte så förvånande att han har mycket att berätta! Rekommenderas!” (Nordis Magazin)

Folkrock och sångpoesi
Stefan Johansson, född och uppvuxen i Luleå, som har tillbringat 18 år i utlandet tillsammans med sin gitarr, har nu återvänt till Norrbotten.
Med sig har han självklart många historier från sina många resor och ett folkrockprogram som Sverige inte har upplevt så ofta.
Han har 2 000 konserter i ryggen och mer än 10 000 album sålda.
I konsertprogrammet hör man många sånger från hans tre soloalbum, “Finding Home” (2010) och “The Door to the Unknown” (2014), samt “65° Nord” (2017).
“The Door to the Unknown” mastrades för övrigt av Abbey Road Studios i England, där även Beatles slog igenom. Det var Sean Magee som satt bakom mixerbordet den här gången (han har bl.a. jobbat med Tina Turner, Gary Moore, Queen, Coldplay)
Stefan har hittat sin egen stil, men man kan höra influenser av Tracy Chapman, R.E.M. och Bruce Springsteen.
2013 representerade han Sverige vid Nanning International Folk Song Art Festival i Kina.
2014 genomförde han en ”​Cykel​turne’” genom hela Tyskland i samband med att ”The Door to the Unknown” släpptes. Cykelturnen var även kopplad till välgörenhetsorganisationen arche noVa som framför allt jobbar med rent dricksvatten i krisområden runtom i världen. Det var inte bara Stefan som cyklade över 2 000 km. Även fans och konsertbesökare cyklade med och skänkte pengar. Till slut drog de in långt över 6000 € till arche noVa.

Stefans egna kompositioner och de svenska visorna står i fokus.
Med gitarr och sång, men lika viktigt mellansnacken, tar han med konsertbesökarna på både en inre och yttre resa: att våga öppna den där “dörren till det okända” och att våga leva livet fullt ut.
Detta, blandat med väldigt mycket humor och skratt, ramar in en konsert med Stefan Johansson.

Mer info till Jopikgården:
www.jopik.se
Tel: 0920 60012